slikanica

Lutr in reciklaža

Lutr je predstavnik navihanih vider. Torej se rad igra in smeje, raziskuje in razmišlja. Ne mara smeti. Najbolj njami so mu ribe. Ker je zaljubljen v naravo in čisto mahnjen na čisto vodo, se uči reciklirati. Pridruži se mu!

Mala duša in sonce

Nekoč v trenutku večnosti je bila Mala duša. Ta Mala duša je spoznala, da je Svetloba, del neskončne množice delcev Svetlobe, ki tvorijo vesolje. A Mala duša je hotela sebe doživeti kot Svetlobo. Bog ji je dejal, da mora, če želi poznati Svetlobo, spoznati tudi Temo. Le kako bi lahko nekdo poznal Zgoraj brez Spodaj, Toploto brez Mraza, Hitro brez Počasi? Mala duša je doumela, da bo morala, če bo želela vedeti, Kdo je v resnici, spoznati svoje nasprotje. "To je velik dar" ji je dejal Bog: "drugače neke stvari sploh ne bi mogla spoznati. Tako se je Mala duša podala na pustolovščino.

Riba s čokolado

Poljudna zgodbica o nosečnosti, porodu, družini, prijateljstvu in seveda Lei, napisana izpod peresa babic.

Lea, sedemletna deklica, izve, da bo dobila bratca ali sestrico. Od takrat naprej se ne dogaja veliko le v maminem trebuhu, ampak tudi pri Lei. Na srečo naslednje mesece za mamo skrbi babica Paula.

Knjiga na iskren in odprt način pripoveduje o radovednosti, ljubosumju, čudenju in veselju. Z ilustracijami na slikovit in stvaren način poučuje o nosečnosti, porodu, poporodnem obdobju in babiškem delu.

Kdo tukaj trka?

Nastala je po knjigi Riba s čokolado. Gre za isto, poljudno zgodbo, ki je prilagojena predšolskim otrokom.

Subscribe to RSS - slikanica